Dekoracija stana ogledalima

Refleksijom osvjetlite stan

Izgled sobe će biti znatno promijenjen ukoliko se u nju stavi ogledalo. Veličina, oblik i dizajn rama su samo neki od elemenata koji bi se trebali uzeti u obzir ako se planira postavljanje ogledala u stan. Ključ u dekorisanju ogledala je znati kako ih najbolje iskoristiti u nekom prostoru.

Kada se planira postaviti ogledalo u sobu, dobra ideja je da se prvo izmjeri veličina zida na koji će se ogledalo staviti. Ovo će osigurati da se ne kupi ogledalo koje je previše malo ili preveliko za taj prostor. U obzir se mora uzeti i visina na koju se ono želi postaviti, a univerzalna visina je 1,5 m od poda.

Ogledala u stanu

Veličina ogledala je isto bitna, pa se i ona treba razmotriti prije kupovine. Ako će se ogledalo okačiti iznad dvosjeda, ono bi trebalo da bude manje bar 10 procenata od njega. Za bolji efekat savjetuje se korištenje što većih ogledala. Ogledalo u kupatilu može prekriti cijeli zid koji se nalazi iznad toaletnog ormarića, dok je manje ogledalo bolje za ulaze.

Oblik i način na koji će ono biti obješeno može biti jako efektno. Pa, na primjer, ogledalo obješeno vertikalno će dati visinu prostoru, dok će horizontalno postavljeno ogledalo popuniti zid i prostoriju. Okruglo ogledalo u četvrtastoj sobi će osvježiti prostor i svojim oblikom ublažiti ravne površine koje ona ima.

Dekoracija ogledalima je fantastičan način da se da svjetlost i dubina jednoj sobi, pa su ona savršena za manje prostorije. Ogledala će manje prostorije učiniti većim, a svjetlost koja ulazi se odbija od njih dajući sobi dodatnu svjetlost. Dobar način da se naglase neki predmeti u sobi je postavljanje ogledala iza njih.

Zadnje i najvažnije, savjetuje se da se biraju ogledala koja odgovaraju prostoru. Ogledala sa starinskim ramom u modernoj sobi se neće najbolje uklopiti, već će ogledalo koje ima ravne linije tu bolje odgovarati.

Dekoracija stana ogledalima je odličan način da se doda stil i elegancija sobi. Ogledala mogu poboljšati izgled dodavajući prostoriji svjetlost i dubinu, i jednostavno popunjavajući prostor.

U istoj kategoriji: