Regali za dnevni boravak ovisno o njegovoj veličini

Uz kuhinju koja sve više postaje centar kuće, dnevni je boravak najvažnija prostorija u domu. To je mjesto druženja, opuštanja i ugošćivanja, pa se zbog toga često radi o jako otvorenom prostoru koji zahtijeva malo više truda što se tiče uređenja.

Regali za dnevni boravak su uz garniture za sjedenje, najvažniji komadi namještaja pri uređenju dnevne sobe. Zbog toga je bitno da su oba dobro usklađeni zajedno jer su u pitanju centralni komadi namještaja svake dnevne sobe.

Regali za dnevni boravak izgubili su na masivnosti

Svi se dobro sjećamo glomaznih regala iz domova naših roditelja, ali oni su već odavno izašli iz mode. Moderni regali za dnevni boravak izgledaju drugačije i imaju potpuno drugačiju namjenu nego ranije.

Prijašnji regali služili su, osim kao regali za TV, i za odlaganje odjeće, posteljine, posuđa u staklenim vitrinama i doslovno su uvijek bili puni.

U trendu su minimalistički regali za dnevni boravak

Današnji moderni regali za dnevni boravak nisu masivni već se izrađuju u nekoliko zasebnih elemenata, s kombinacijama otvorenih i zatvorenih polica i od vrlo laganih materijala. Služe samo za smještanje TV i drugih medija te knjiga i ukrasa.

Regali se često izrađuju i po mjeri jer nam to otvara mogućnost da složimo elemente prema prostoru i potrebi za odlaganje stvari, ali i prema vlastitom ukusu. Kod velikog dnevnog boravka imate gotovo neograničene mogućnosti za izgled regala. Možete iskombinirati medijski sustav s bibliotekom i možete koristiti elemente različitih geometrijskih oblika s obzirom na to da imate dosta prostora.

Regali za mali dnevni boravak

Kod manjih prostora, dobro je rješenje da svi elementi (čak i donji na kojima najčešće stoji TV) vješaju na zid, da budu od što laganijih materijala i da budu u svijetlim bojama jer tako neće vizualno smanjiti prostor već obrnuto. Jako su popularni bijeli regali s visokim sjajem jer su vizualno jako atraktivni i dosta otvaraju prostor čineći dnevni boravak većim.

Također je bitno da ne prenatrpate regal sa stvarima i ukrasima posebno ako su vam police otvorene. U ovom slučaju je izreka “manje je više” vrlo istinita. Regal za dnevni boravak je bitan dio interijera i ne mijenja se često. Pametno birajte i držite se osnovnih boja tako da kad promijenite neki drugi dio namještaja u boravku, recimo garnituru za sjedenje, imate regal koji će pristajati uz sve promjene.

Teleskopske vodilice vrlo se često koriste kod ladica koje danas možemo pronaći u raznim komadima namještaja, od stolova, ormara, regala i sl.

U istoj kategoriji: