10 načina kako dovesti Feng Shui u dnevnu sobi

Harmonija u stanu

Da bi se ostvarila savršena ravnoteža i harmonija u dnevnoj sobi potrebno je pratiti ovih 10 načina kako dovesti Feng Shui u dnevnu sobu.

1. Ulaz u stan bi trebao biti slobodan i bez nereda kako bi energija slobodno mogla proticati

2. Savjetuje se svima, a ne samo onima koji žele urediti svoj stan po pravilima Feng Shui da imaju dovoljno prirodne svjetlosti u svom stanu, u ovom slučaju dnevnoj sobi. Čak i ako je soba manja, savjetuje se da se koriste roletne ili venecijaneri, a ne guste zavjese koje će spriječiti ulazak prirodne svjetlosti.

Uvedite ravnotezu u svoj stan

3. Sva sjedeća garnitura bi trebala biti pozicionirana tako da gleda u vrata sobe, jer na taj način svi prisutni će moći vidjeti ko dolazi.

4. Namještaj u sobi bi trebao biti sa strane, tako da je centar sobe slobodan. Iako se savjetuje da centar bude slobodan, niski stolić je prihvatljiv.

5. Ako je dnevna soba velika, savjetuje se postavljanje lampi ili raznobojnih slika u ćoškove koji su tamni i u kojima nema protoka energije.

6. Ogledala u kući ne bi trebala biti na mjestima na kojima će reflektirati vrata sobe, stepenište i ne bi trebala biti iznad kamina.

7. Savjetuje se da se izbjegne pretrpavanje sobe i da televizor i zvučni sistem ne budu glavni fokus sobe, već neka to bude kamin ili neka zanimljiva slika.

8. Savjetuje se da se prati sopstveni ukus kada je u pitanju dekoracija dnevne sobe. Ako je na poklon dobijen predmet koji i nije nešto lijep i zanimljiv, neka se ne stavlja samo bi se ugodilo toj osobi.

9. Sigurne boje u dnevnoj sobi su bijela i bež, sa njima se nikad ne može poremetiti energija, pa se zato one i savjetuju.

10. Akvarijum je odličan način da se dovede pozitivna energija u sobu. Svi znaju kako je opuštajuće i odmarajuće gledati ribe u akvarijumu. U slučaju velikog kamina u dnevnoj sobi, savjetuje se manji akvarijum, a u slučaju manjeg kamina neka akvarijum bude što veći.

Ovi primjeri nisu komplikovani za ostvariti, a sa njima će se napraviti privatna oaza mira i harmonije. Savjet za sve one koji žele uživati u svojoj dnevnoj sobi je da upale mirišljave svijeće i da se opuste uz čašu vina.

U istoj kategoriji: