Zagreb je mnogima prvi izbor za stanovanje

Brojne mlade obitelji sanjaju o svojoj prvoj nekretnini. Nažalost, živimo u vremenima kada baš i nije lako ostvariti taj san. No, kako bi ostvarili svoj san, mnogi se okreću podizanju kredita u bankama. Imate li stalni posao koji je relativno siguran, kredit je možda i jedino rješenje da dođete do vlastitog krova nad glavom.

Kada je riječ o lokaciji, mnogi se odlučuju za glavni grad, Zagreb. On nudi brojne nekretnine, a prodaja stanova Zagreb svakako čini jednim od najvećih tržišta. Nudi se jako puno stanova, na raznim lokacijama te razne kvadrature.

Starogradnja

Većina onih koji se odlučuju na kupnju stana će u tražilicu svog internetskog preglednika upisati upravo prodaja stanova Zagreb. Tako će dobiti jako veliku listu stanova koji se prodaju. No, dvojba koja mnoge muči je odlučiti li se za starogradnju ili novogradnju. I jedna i druga opcija imaju svoje prednosti i mane.

Prodaja stanova Zagreb

Odlučite li se za starogradnju, u većini slučajeva ćete dobiti stan u koji se možete odmah useliti. To podrazumijeva da će stan koji kupujete imati sav potreban namještaj, kao i sve potrebne kućanske aparate. Vjerojatno ćete morati kupiti neke sitnice, ali to je više manje to. No, mnogi će kao nedostatak smatrati upravo starost stana jer ako ste kupili stariji stan, ostaje pitanje koliko dugo će sve besprijekorno funkcionirati u stanu.

Novogradnja

Prodaja stanova Zagreb vrlo je bogata ponudom i kada je u pitanju novogradnja. Riječ je o potpuno novim stanovima u zgradama koje su u izgradnji ili su nedavno završene.

Ponekad je moguće stan i unaprijed rezervirati, no ako vam se baš ne žuri, bolje je tražiti nove stanove u već gotovim zgradama kako biste ih mogli i razgledati. Kupite li jedan takav novi stan, morate računati i da će vam trebati još dosta novca da ga u potpunosti opremite. Opremanje takvog stana uključuje namještaj, sve potrebne aparate i sve ono što želite imati u stanu.

No, s druge strane, kupnjom stanja u novogradnji znat ćete da ste ušli u potpuno novi stan te ćete ga moći održavati kako želite od samog početka. Stoga, dobro razmislite što vam je isplativije kako se nakon kupnje stana u Zagrebu ne biste pokajali.

U istoj kategoriji: