5 savjeta za novi krevet

Udobnost kreveta je najbitnija

Za razliku od ostalih savjeta koje ćemo danas spomenuti, udobnost je najbitnija i najvažnija stvar na koju morate obratiti pozornost prilikom kupnje. No imajte na umu da je za udobnost potrebno i obratiti pažnju na sljedećih 4 savjeta, koji diktiraju koliko će vam krevet biti udoban i pasati vam. Prodavaonice namještaja su veoma velike i nude mogućnost probavanja stvari. Upravo zbog toga nemojte se stidjeti, jer ćete na tom krevetu ležat nekoliko narednih godina. Legnite i okusite kako se osjećate prilikom ležanja na njemu. Osim samog kreveta i madraca, na udobnost u krevetu utječe i vrsta jastuka koju koristite. On je također veoma bitan za ugodno spavanje i zdravlje kralježnice, te prilikom odabira jastuka za krevet ne biste trebali štedjeti.

Visina kreveta i madraca je također jedna od veoma bitnih stvari kod odabira, pogotovo kod starijih ljudi. Kod većine ljudi u kasnijim godinama javljaju se problemi s kralježnicom koji otežavaju normalno ustajanje i silaženje s kreveta. Upravo zbog toga morate pronaći krevet koji će vam odgovarati visinom i s kojeg vam je ustajanje i silaženje lako. Kod nižih kreveta moguće ih je postaviti na nešto više, no ako kupite previsok krevet mogli bi vam se stvoriti problemi.

Podnica osigurava pravilan položaj tijela

Uz madrac, na kvalitetu sna definitivno najviše utječe podnica. Ona osigurava da je ležanje na madracu udobno, te što je podnica kvalitetnija to će vaše tijelo biti u pravilnijem položaju tijekom sna. Također, još jedan bitan razlog zbog kojeg je podnica veoma važna je prozračnost. Kroz nju struji zrak i na taj način se vlaga iz tijela ne kondenzira, te madrac diše.

U istoj kategoriji: