Vizuelna podjela šankom

Jednostavna podjela veliki soba

Dnevna soba, trpezarija, ili dugački podrum su samo neke od velikih prostorija kojima bi dobro došlo razgraničavanje zbog bolje preglednosti i punoće same kuće.

Ne mora se zidati zid da bi se to postiglo, ali bilo bi lijepo kada bi se napravila vizuelna podjela koja će dati ljudima osjećaj kao da je jedna soba podjeljena u dva dijela. Za ovako nešto, šank je sasvim dovoljan.

Prvo što se treba uraditi je odlučiti gdje će stajati taj vizuelni graničnik. Soba ne mora biti podjeljena tako što će se pregraditi jedan manji dio, potrebno je izabrati mjesto koje će tu sobu činiti kao dve, a ujedno će ih i vezati sa tim. Još jedan potreban odabir je da li će šank biti na sredini, to jeste da neće biti naslonjen na zid ili će se ipak naslanjati na zid, što će dati više privatnosti.

Dnevna soba i šank

Kako god okrenuli šank, neće biti nikakav problem izgraditi ga. Šank koji neće biti blizu zida može biti napravljen od nekoliko drvenih panela, isto tako sa njima i ukrašen. U njega se može staviti frižider, nekoliko polica i još poneke sitnice.

Šank koji se naslanja na zid pruža više mogućnosti. Različiti rashladni uređaji se mogu sakriti iza šanka, a LED diode koje se mogu staviti na tek izgrađenom šanku će biti tačka na i. Davaće prostoru svjetlost i sam bar će izgledati puno zanimljivije i ljepše. Šank ovog tipa može da bude napravljen od cigli, kamena ili drveta, takođe može promjeniti atmosferu u sobu.

Razbijanje monotonije i mjenjanje izgleda dosadnih velikih soba se može uraditi upravo na ovakav način. Vizuelna podjela šankom će osvježiti sobu, prostor će biti bolje iskorišten, a i nije loše imati šank u sobi kad prijatelji dođu u posjetu.

U istoj kategoriji: