Radne cipele za sigurnost pri radu

Prilikom rada u skladištu, na gradilištu ili nekom drugom mjestu gdje je vjerojatnost potencijalnih nezgoda visoka, prema zaštiti na radu propisano je obavezno nošenje radnih cipela. One štite vaša stopala od mogućih nezgoda prilikom pada određenih stvari na nogu. Iako nisu pretjerano udobne, neophodne su za sigurnost i na određenim poslovima ih morate nositi. Kroz ovaj tekst savjetovati ćemo vas o tome kako odabrati radne cipele, koje alternative postoje i gdje ih možete kupiti.

Radne cipele su obavezne

Htjeli vi to ili ne, ako vaš posao spada u visoko rizične djelatnosti, kvalitetne radne cipele su obavezne. Prema zakonu za vas ih mora nabaviti poslodavac, te one moraju proći određene testove izdržljivosti. Cipele za rad imaju čeličnu kapicu na vrhu, koja štiti vaše prste i veći dio stopala od mogućih nagnječenja, koja se mogu dogoditi:

  • slučajnim spuštanjem palete na nogu
  • padom nekog teškog predmeta
  • prelaskom radnog stroja preko stopala
  • i mnogih drugih nesreća

Imajte na umu da vam cipele mogu spasiti nogu i cijena koju plaćate za njihovo nošenje je izrazito mala u odnosu na ono što vam nude zauzvrat.

Radne tenisice su postale hit

U novije vrijeme na tržištu su se pojavile radne tenisice koje su potpuno osvojile radnike. Za razliku od radne cipele, tenisica je puno lakša i udobnija za nošenje. Osim toga što ne umara noge tijekom rada, ona jednako kao i cipela pruža zaštitu za vaše stopalo i prošla je razna testiranja. Opasnosti i nezgode se mogu dogoditi u svakom trenutku rada i zbog toga uvijek birajte zaštitnu obuću koja je prošla testiranja.

Radne cipele ili tenisice
Radne tenisice ili radne cipele puno su udobnija za nošenje

Odabir radnih cipela

Radne cipele ili tenisice morate birati tako da:

  • su što lakše
  • vas ne žuljaju
  • su udobne

Prilikom odabira obratite pažnju i na brend i na kvalitetu izrade. Nisu svi proizvođači jednaki i neki čak prodaju cipele koje nisu prošle sva potrebna testiranja, već samo ona najosnovnija. Zbog toga kupujte isključivo u sigurnim trgovinama, koje imaju provjeren i kvalitetan asortiman. 

Nastojte odabrati radne cipele i tenisice koje su prozračne. Budući da ćete na poslu biti minimalno 8 sati, bitno je da vam se noga što manje znoji i da cipela diše.

Gdje kupiti radne cipele?

Habeco web trgovina nudi širok asortiman proizvoda za poslovanja, od promotivnih materijala, pa sve do zaštitne opreme za rad. Radne cipele u ovoj trgovini su potpuno provjerene i sigurne te će dostojno štiti vašu nogu u slučaju neke nezgode.Jednostavno ih možete naručiti putem moderne internet stranice, tako da ih dodate u košaricu, upišete adresu dostave i izvršite narudžbu.

Radne cipele ili tenisice
Radne cipele ili tenisice

Zaštita na radu 

Prema zakonu o zaštiti na radu nošenje zaštitne opreme je obavezno. Svaki radnik koji ne poštuje pravilna može biti kažnjen, kao i njegov poslodavac. No nije u tome problem, već u vašoj sigurnosti.

Video: Webinar – Sigurnost i zaštita zdravlja na radu

Nemojte misliti da se nesreća neće dogoditi vama, jer to svi misle. Radije odaberite siguran put i nosite radne cipele i ostale zaštitne predmete te budite sigurni i u slučaju manjih nezgoda!

Radna odjeća za skladište

Rad u skladištu može biti veoma užurban, pogotovo u vrijeme sezone praznika ili ljetne sezone. Upravo zbog toga je neophodno da ste pravilno zaštićeni, a tu će vam pomoći radna odjeća za skladište. Cipele su obavezne, no osim njih za rad u skladištu potrebno je imati i neke druge odjevne predmete i tako biti u potpunosti siguran. Radna odjeća dijeli se na više predmeta.

Radne hlače

Radne hlače su veoma važne kako bi bili uočljivi u skladištu. Budući da kroz njega neprestano prolaze viličari i razni drugi radni strojevi, veoma je važno da na sebi imate nešto reflektirajuće, kako biste bili lakše uočljivi. Radna odjeća zbog toga na sebi ima ušivene reflektirajuće dijelove, a najčešće je u nekim lako uočljivim bojama, poput crvene.

Radna jakna

Isto kao hlače, radna jakna služi vam da budete lako uočljivi, a osim toga pomoći će vam i da se ugrijete. Zimi u skladištima temperatura zna padati ispod nule, a rad na takvim ekstremnim hladnoćama nikako nije ugodan. 

Radne rukavice, kaciga i naočale

Ovisno kojim poslom se bavite, kod nekih poslova su obavezne i radne rukavice i naočale. Iako one nisu radna odjeća, veoma važno ih je spomenuti kao obaveznu opremu za neke djelatnosti. Sve ove stvari možete jednostavno kupiti u Habeco web trgovini.

U istoj kategoriji: