Lakše do lijepog travnjaka uz rotirajuću kosilicu

Stara i dotrajala kosilica samo vam može stvoriti dodatne probleme u održavanju travnjaka kasnije, stoga ne valja čekati. Rotirajuća kosilica najčešći je model uporabu u dvorištima danas, pa se na tržištu može naći zbilja širok izbor modela.

Nekoliko različitih modela kosilica

S obzirom da je najbolja za upotrebu u domaćinstvu jer ima relativno male dimenzije i težinu pa je s njome lako manevrirati tijekom košnje trave, rotirajuća kosilica može se pronaći u mnoštvu dimenzija i oblika. Prilikom kupnje, prije svega morate obratiti pozornost na njene dimenzije.

Imate li u vrtu ili dvorištu mnogo novih sadnica, drveća, voćki ili tegli s cvijećem bolje je odabrati onu  manjih dimenzija kako bi njome mogli lakše manevrirati i s manje muke doći i do najskrivenijih kutaka vašeg travnjaka, livade ili vrta. Uz to, važno je obratiti pozornost i na vrstu pokretanja kojom se kosilica služi, a najčešće možete odabrati tri vrste kosilice:

  • električna,
  • akumulatorska,
  • motorna kosilica.

Električna kosilica

Električne rotirajuće kosilice (https://www.ab-doo.si) savršen su odabir želite li kositi bezbrižno. S obzirom da se napajaju putem kabela, mogu raditi neograničeno vrijeme, dok god su priključene u struju. Uz to, njima se lako može rukovati i nisu jako bučne, što je odlična vijest imate li susjede u blizini. Ipak, velik nedostatak koji mnogi spominju upravo je taj kabel – tijekom košnje trave, morate ga vući za sobom, paziti da ne pređete preko njega te da se ne zapletete.

U istoj kategoriji: