Ljepša kupaonica uz nekoliko trikova

Kupaonica je jedna od glavnih prostorija svakog doma, uz kuhinju i spavaću sobu. Idealna kupaonica savršeno bi odgovarala na sve potrebe, od užitka i opuštanja pod tušem ili u kadi, do modernog izgleda koji odgovara vašem osobnom stilu. Nažalost, mnogi od nas si ne mogu priuštiti savršene kupaonice, barem ne u smislu high-tech kade ili tuša, no to ne znači da svoju kupaonicu ne možete urediti u stilu koji vam se sviđa. Mnogo toga moguće je napraviti sitnim izmjenama u prostoru, koje prvobitno možda i neće izgledati drastično, no zajedno ti detalji vašu kupaonicu transformirat će u potpunosti.

Čistoća je pola zdravlja

Tako barem kaže stara poslovica. I iako je prljavština druga polovica, izgled kupaonice može uvelike ovisiti o tome koliko čisto izgleda. To ne znači da ju svakodnevno morate laštiti i brisati, no skidanje mrlja od kamenca jednom tjedno dovoljno je da vašu kupaonicu vizualno pretvori u potpuno nov prostor. Uz to, mrlje na fugama pločica, zaprljano ogledalo i neugodne crne mrlje u kutevima mogu uvelike povećati starost kupaonice vizualno.

Van sa starim, unutra s novim

Velika ulaganja, poput promjene pločica i sanitarija, naravno, učinit će vašu kupaonicu vizualno privlačnijom, no nekada to nije opcija. Krenite od sitnih stvari, nova četka ili daska za WC, nova posudica za sapun i čaša za ispiranje, zastor za tuš ili kupaonski tepih, ili čak možda ogledalo, sitnice su relativno niske cijene koje uvelike mogu uljepšati kupaonicu. Birajte detalje koji ili međusobno odgovaraju stilom, ili odgovaraju stilu već postojećih komada, kako biste u prostoru stvorili ujednačen izgled.

Kupaonice

Jednostavna baza olakšava rad

Ako se radi o potpunom preuređenju kupaonice, jednostavna baza olakšat će promjenu stila u budućnosti. To znači odabir dizajnom jednostavnih pločica, sanitarija i kupaonskih ormarića, koje ćete lako modernizirati sitnim dodatcima koji su vizualno atraktivni. Ako ste pak sigurni u smjer koji idete s uređenjem, veliki komadi koji su jednostavniji, ali nose crte nekog stila, upotpunit će trenutno uređenje, ali se i lako transformirati po potrebi kasnije. Jarke boje i vizualno glasne uzorke sačuvajte za detalje koji se lako mogu izmijeniti jednom kada ih se zasitite. I na kraju, ne zaboravite da su svi savjeti koje ćete pronaći samo savjeti – vodi li vas želja i vlastiti stil nekim drugim putem, budite slobodni ući u avanturu uređenja kupaonice.

Dekorativne zidne naljepnice za uređenje interijera. Naljepnice su napravljene tehnikom izrezivanja iz jednobojnih matiranih folija te na Vašem zidu ostavljaju dojam kao da je oslikan od vještog majstora! Čitajte više …

U istoj kategoriji: