Regali za dnevni boravak koji će upotpuniti prostor

Dizajn interijera jako je zanimljiv posao, pogotovo ako uređujete vlastiti prostor, a regali za dnevni boravak su jedan od glavnih namještaja u stanu. Kažu da su ljudi oko nas obično dobar indikator toga kakvi smo mi, ali se isto može reći i za naš interijer. Način na koji uređujemo prostor oko sebe i način na koji taj prostor diše jako su dobar pokazatelj našeg mentalnog zdravlja, stvari koje volimo, ali i onih stvari koje su nam svakako prioritet u životu.

Kakav dizajn namještaja odabrati?

Krupni namještaj često može biti odličan statement komad – ne mora se čak raditi o nekim posebno raznobojnim ili ekstravagantno dizajniranim modelima… Dobar komad namještaja, ako se radi o većem komadu, može lako preuzeti ulogu stvaratelja atmosfere u prostoriji.

Regali za dnevni boravak jedan su od najlakših načina da kombinirate praktičnost i estetiku. Oni su idealni za pohranu većeg broja stvari i mogu vam biti od velike koristi kad treba spremiti ono što ne smije biti izloženoi stvari koje vrlo lako skupljaju prašinu.

Regali za dnevni boravak jedan su od najlakših načina da kombinirate praktičnost i estetiku. Oni su idealni za pohranu većeg broja stvari i mogu vam biti od velike koristi kad treba spremiti ono što ne smije biti izloženoi stvari koje vrlo lako skupljaju prašinu. Kako biste imali maksimalnu korist od regala, važno je kupiti baš one koji se vama sviđaju. Ako neki komad namještaja ne volite, čak i ako se radi samo o regalu čija funkcija nije estetska već praktična u većini slučajeva, nećete ga rado čistiti, paziti niti koristiti.

Uskladite sve prostorije u stanu!

Najbolja formula za užvanje u interijeru vastitog prostora je da kupujete isključivo ono što vam se jako sviđa i ono što vam je drago – tako ćete uvijek biti u niskom startu za održavanje. No, kako da nađete savršen regal za svoj prostor? Regali nisu pretjerano komplicirani, tako da vam donosimo neke savjete koji bi vam mogli biti od velike koristi.

Imajte na umu veličinu regala

Kako biste ukomponirali ovaj komad sadržaja u svoj prostor, najbolje je da uzmete mjere samog prostora. Tako ćete biti sigurni da ste izabrali baš namještaj dobre veličine. Ne morate se brinuti samo o tome da neki regal negdje stane, već i o tome da on dobro izgleda kada je tamo smješten!

Prekrižite neke opcije, barem kod dizajna

Najgore je kad kupujete nešto, a uopće ne znate na koji stil ciljate. Morate imati barem okvirnu ideju o tome što vam se sviđa i što ne dolazi u obzir. Tako ćete najlakše podijeliti svoje izbore na određenu kategoriju i smanjit ćete opseg artikala za biranje.

Kako biste ukomponirali ovaj komad sadržaja u svoj prostor, najbolje je da uzmete mjere samog prostora. Tako ćete biti sigurni da ste izabrali baš namještaj dobre veličine.

Za što vam treba regal?

Razmislite o tome što ćete pohraniti u regalu. Nije svaki regal isti – neki mogu pohraniti više sadržaja, a neki manje. Neki regali napravljeni su s puno polica, a neki s malo polica koje su duboke. Bitno je da imate ideju o tome što želite pohraniti jer ćete tako moći predvidjeti što staviti u svoj regal i automatski ćete izbaciti neke izbore iz ponude.

Ograničite budžet

Kako biste dodatno smanjili svoj izbor i olakšali si proces odabira, možete ograničiti svoj budžet na neku prihvatljivu cijenu. Tako ćete znati što dolazi u obzir, a što ne – također možete uzeti u obzir i stolare koji bi vam mogli dati konkretne ponude za budžet koji ste si odredili.

Također, trebali biste imati na umu da si regal i sjedeća garnitura međusobno pašu. Radi se o dva jako krupna komada namještaja i oni moraju biti u koordinaciji.

Sjedeća garnitura je obavezni dio dnevnog boravka

U vaš dnevni boravak savršeno će se uklopiti i garniture. Dobra garnitura svakako je korisna, ali i lijepa za vidjeti, tako da će zapravo biti nešto što koristite. Zbog toga je ona uvijek dobra investicija i bolje je kupiti kvalitetnu sjedeću garnituru nego štedjeti na njoj.

Kutne sjedeće garniture mogu upotpuniti vašu dnevnu sobu ili terasu i biti savršeni komad namještaja koji će spojiti sve prostorije u jednu cjelinu. Zbog svoje jedinstvene konstrukcije, kutna garnitura zauzima dvije dimenzije i prilično je velik dio prostora, ali baš to će vam pomoći u odabiru iste. Trebate se voditi sličnim savjetima koje smo spomenuli gore – budžetiranje, razmišljanje o pravcima u dizajnu i o dimenzijama.

Također, trebali biste imati na umu da si regal i sjedeća garnitura međusobno pašu. Radi se o dva jako krupna komada namještaja i oni moraju biti u koordinaciji. To ne znači nužno da moraju biti iste boje, ali bi bilo dobro da se oslanjaju na istu stilsku notu, odnosno da pripadaju sličnoj vremenskoj eri. Ako ćete birati minimalističke boje, onda možete malo miješati stilove. 

Naš zadnji savjet jest da birate samo onaj namještaj koji apsolutno obožavate – prvenstveno zato što se radi o komadima koje ćete definitivno stalno primjećivati, a isto tako zbog toga što su skupi i sigurno ne želite dati dosta novaca na nešto što vam zapravo i nije toliko zanimljivo ili simpatično. Sretno!

U istoj kategoriji: