Šta izabrati, zavjese ili venecijanere?

Par savjeta oko odabira zavjesa i venecijanera

Zavjese i venecijaneri su, osim što štite od neželjenih pogleda u vaš dom, jedan od bitnijih dekorativnih elemenata vašeg stana.

Svoj životni prostor možete oplemeniti odgovarajućim zavjesama.

Par savjeta oko odabira zavjesa i venecijanera

Zavjese i venecijaneri su, osim što štite od neželjenih pogleda u vaš dom, jedan od bitnijih dekorativnih elemenata vašeg stana.

Svoj životni prostor možete oplemeniti odgovarajućim zavjesama. Kada birate zavjese birajte da se uklope u vaš dom, pazite na boju, dizajn i materijal. Preporučuje se da posebno obratite pažnju na materijal zavjese, najviše zbog lakog održavanja. Iako ih dosta ljudi voli zato što upotpune prostor, opet ih mnogi ne vole jer poslije pranja, najveći problem je peglanje koji je dugotajan i mučan posao. Dužina zavjesa je bitna jer dužinom ćete postići željeni efekat . U zavjese se uvlači prašina pa ih mnoge osobe koje imaju problema sa alergijama izbjegavaju baš zbog toga.

Napravite pravi odabir između zavjesa i venecijanera

 

Venecijaneri se uglavnom stavljaju u prostore koji su moderno uređeni, gdje zavjese nikako ne odgovaraju. Proizvode se od različitih materijala i u različitim bojama, tako da niste ograničeni jednom bojom. Osim toga venecijaneri su lakši za održavanje od zavjesa jer ne moraju da se peru. Dovoljno ih je samo ponekad prebrisati vlažnom krpom ili usisati. Sa venecijanerima imate apsolutnu kontrolu koliko ćete svjetla propustiti u svoj stan.

Šta izabrati, zavjese ili venecijanere? Od vas i od načina uređenja vašeg stana zavisi šta ćete izabrati. Kao što smo već naveli, ako imate zdravstvenih problema (alergije) nemojte uzimati zavjese zbog zadržavanja i stvaranja prašine. U prostoru koji je moderno i futuristički uređen zavjese baš i ne idu. Na nekim prozorima npr. aluminijskim, ne idu zavjese pa se tu stavljaju venecijaneri.  Dosta zavisi šta ćete izabrati i od novca s kojim raspolažete, zavjese su skuplje dok su venecijaneri jeftiniji.

U istoj kategoriji: