Pozitivne i negativne strane plastičnog namještaja

Plastični namještaj je našao primjenu u skoro svakoj kući ili kancelariji. Sa svojim raznolikim izborom i dizajnom može se odlično uklopiti u bilo koji stil uređenja. Prije kupovine potrebno je znati pozitivne i negativne strane plastičnog namještaja.

Uz pomoć korisnih savjeta izaberite najbolje

Plastični namještaj je napravljen od PVC-a i rijetko je da se može polomiti jer je napravljen tako da može izdržati težinu kao i pritisak. Na njega ne utiču vremenske promjene, pa je nebitno da li je vani hladno ili toplo. Za razliku od drveta i metala, ovu vrstu namještaja ne napada rđa, termiti ili buđ. Plastični namještaj je idealan za vlažna mjesta kao što je prostor oko bazena.

Prednosti plastičnog namještaja

U poređenju sa namještajem od metala ili drveta, plastični ne zahtjeva nikakvo održavanje. Pa na primjer, ova vrsta namještaja se ne mora farbati ili lakirati kao što se namještaj od drveta i metala mora. Čišćenje i pranje plastičnog namještaja je mnogo lakše od čišćenja namještaja od drveta i metala. Plus što se plastični namještaj može lakšati skladištiti jer se stolice mogu staviti jedna na drugu i tako uštediti na prostoru.

Saznajte sve o plastičnom namještaju

Cijena plastičnog namještaja je mnogo manja od namještaja od drveta, stakla ili metala. Dosta je lagan pa samim tim i portabilan, što je idealno kada se organizuju druženja u vrtu.

Nedostaci plastičnog namještaja

Iako je lista prednosti plastičnog namještaja poprilično dugačka neki nedostaci se ne mogu ignorisati. Generalno, plastičnom namještaju nedostaje stila i elegancije kakvu može pružiti samo drveni ili metalni namještaj.

Drveni ili metalni namještaj se smatra kao simbol prosperiteta i ekonomskog standarda jer nije jeftin. Plastični namještaj je jeftin i ne predstavlja klasu . Ukoliko neko hoće da koristi namještaj kao statusni simbol, drvo ili metal je za to najbolji izbor. U odnosu na drvo i metal, plastika je kratkog vijeka pa se mora mijenjati svakih nekoliko godina. Plus što plastika nije biorazgradiv materijal pa je štetna za životnu sredinu, a i sam proces obrade plastike ispušta štetne gasove koji su jedan od razloga zašto je vazduh zagađen.

Osim ovih prednosti i mana namještaja, svima se savjetuje da kupuju ono što im se najbolje uklapa u okruženje bilo da je plastika, metal ili drvo.

U istoj kategoriji: