Podno grijanje u stanu

Zagrijte svoj stan prije dolaska zime

Zima dolazi, a vi još niste riješili problem oko grijanja. Ako želite da uštedite, a da vam uvijek bude toplo, pravo riješenje za vas je podno grijanje u stanu.Cijena podnog grijanja zavisi od kvadrature vašeg stana i to dogovarate sa izvođačem radova.

Zagrijte svoj stan prije dolaska zime

Zima dolazi, a vi još niste riješili problem oko grijanja. Ako želite da uštedite, a da vam uvijek bude toplo, pravo riješenje za vas je podno grijanje u stanu.

Cijena podnog grijanja zavisi od kvadrature vašeg stana i to dogovarate sa izvođačem radova. Nemojte da se brinete da li će pod biti vruć jer temperatura podnog grijanja ne prelazi preko 30°C i zavisi od izolacije prostora. U toku postavljanja podnog grijanja, ne pravi se nikakva šteta i ne prlja se vaš pod. Ugradnjom termostata regulišete temperaturu, ali ni njegovo postavljanje ne pravi nikakvu prašinu. Kada se postavljanje završi, preko možete staviti parket, laminat, pločice, a i preko svega toga možete staviti i tepih ili nešto drugo što vam više odgovara. Što se tiče zagrijavanja i uštede koju ćete ostvariti, to sve zavisi od cijene drugih energenata koji se koriste u vašem gradu. Ako se brinete za sigurnost svoje kuće, tipa da li će se pod zapaliti ili nesto slično, treba da znate da svi sistemi podnog grijanja imaju zaštitne mehanizme koji spriječavaju i isključuju svaki prelazak određene temperature, a direktno se ne možete opeći jer se to nalazi ispod sloja cementa, pločica ili parketa.

Iskoristite prednosti podnog grijanja

Evo samo par razloga zašto je podno grijanje dobro:

  • Ostvarićete manje troškove, a imaćete dobro grijanje
  • Riješićete se starih radijatora i njihovog zahtjevnog čišćenja
  • Podno grijanje je ekološki prihvatljivo
  • Tržišna cijena objekta sa podnim grijanjem je viša
  • Ne isušuje vazduh
  • Ne podstiče cirkulaciju prašine
  • Vi odlučujete koje ćete prostorije grijati i koliko

Podno grijanje ima više prednosti. Hodajući bosih nogu po stanu, nećete gubiti tjelesnu toplotu, a samim tim umanjujete rizik od prehlade. Plus, ovo grijanje najviše ćete cijeniti zbog svoje djece, koja će nesmetano moći da se igraju i leže na toplom podu. A i vama neće biti na odmet kad izađete iz kade poslije tuširanja i nogom dotaknete topao pod.

U istoj kategoriji: