Solarna rasvjeta idealna za uređenje okućnice

Iako je tehnologija jako uznapredovala, nije nas oslobodila raznih izbora i odluka koje moramo napraviti prije no što kupimo neki proizvod. Rasvjeta nije iznimka – dapače, čini se kao izuzetno dobar primjer. Postoji jako velik asortiman rasvjete za različite situacije, a u zadnje vrijeme su solarne lampe poprilično popularne.

Prvo ćemo objasniti što je solarna rasvjeta za okućnicu i kome treba, zatim ćemo raspraviti o LED žaruljama i dati ćemo vam neke savjete koje je dobro pratiti pri kupovini bilo kakve rasvjete. Udobno se smjestite, a mi ćemo osvijetliti put!

Što je solarna rasvjeta?

Solarna rasvjeta je vrsta rasvjete koja je daleko ekonomičnija, daleko jeftinija i daleko praktičnija od klasične. No, da ne ispadne kako ju samo hvalimo, idemo malo popričati o njenoj funkciji. Solarna rasvjeta je vrlo jednostavna i zahtijeva malo brige, a opet izgleda odlično i ponuda nije ništa manja od klasične ponude rasvjete.

Solarna lampe štede enregiju

Solarna rasvjeta se temelji na tome da štedite energiju tako da rasvjeta prikuplja dnevno svjetlo koje pretvara u električnu energiju koja se nakon toga može koristiti za stvaranje toplog i ugodnog ugođaja. Danas ćete solarnu rasvjetu često vidjeti uz kipove, staze i cvijeće. Jako se često koristi u dvorištima i na krovovima s obzirom na to da unutar prostorija ne može dostići optimalnu količinu energije jer sunčeva svjetlost ne dopire u kuću/stan.

Solarna rasvjeta je lako prenosiva i izuzetno se lako postavlja te dekorira. Postoje cijevi, reflektori, viseće lampe, podne solarne lampe i još mnogi interesantni modeli.

Odabir solarne rasvjete

Solarna rasvjeta, baš kao i bilo koja druga, zahtijeva nešto pažnje prije no što odlučimo koji ćemo proizvod kupiti. Morate razmotriti nekoliko stvari, a mi ćemo vam ih prezentirati kroz pitanja na koja jednostavno možete odgovoriti.

  • Kakva meni rasvjeta treba? 
  • Koja estetika se meni sviđa? 
  • Gdje će ta rasvjeta biti? 
  • Trebam li zidnu rasvjetu ili podnu rasvjetu? 
  • Koji intenzitet svjetlosti meni predstavlja dobru ideju? – niži intenzitet je za uske prostore, a za bazene i velika dvorišta pak viši intenzitet.
  • Koliki kapacitet baterije mi je potreban? 
  • Koliki je prostor koji ja želim pokriti jednom svjetiljkom – 5 metara ili 15 metara?

Morate odlučiti i želite li minimalističku rasvjetu, ili planirate jasno osvjetliti okućnicu i obasjati je svjetlošću. Prije uređivanja, važno je znati i na koji stil solarne lampe se fokusirate, moderan ili minimalistički

LED žarulje imaju niz prednosti

Kakve sad veze s tekstom imaju LED žarulje? Pa, neovisno o tome kako se neka rasvjeta napaja, ona svijetli pomoću žarulja. Neovisno o tome hoće li energiju dovoditi sunčeva svjetlost ili žica, ta energija se emitira natrag putem žarulja. Postoje klasične žarulje i LED žarulje, a mi ćemo vam objasniti zašto su LED žarulje daleko bolja opcija.

LED žarulje karakteristika

LED rasvjeta može ponuditi puno širi spektar topline – između 2000 i 6000 K u većini slučajeva. To vam omogućava da kontrolirate hladnoću, odnosno toplinu određene svjetlosti. One su daleko ekološki osvještenije, puno dulje traju i štede energiju. To znači da će LED žarulje trošiti puno manje električne energije, no što bi to bio slučaj s klasičnim žaruljama.

Razni oblici LED rasvjete

LED žarulje su daleko fleksibilnije u proizvodnji. Može doći u obliku žarulje, trake, plohe, ali i kugle. Daju vam veću moć personalizacije koja je svakako poželjna kad stvarate svoj vrt iz snova! One se mogu kontrolirati difuzorima i tako ćete utjecati na zamućenje žarulje i kreirati baš onu atmosferu koja je poželjna u situaciji.

Jedna od najvećih prednosti LED žarulja jest ta što neke mijenjaju boju, a u određenim slučajevima možete to raditi daljinskim upravljačem!

Volino web trgovina

Nakon što znate što otprilike tražite, dobro je istražiti neke online trgovine i vidjeti gdje se nude najbolje cijene. Primjer takve trgovine jest www.volino.hr, a ono što će vam jako olakšati kupovinu je ideja dostave i širok spektar načina plaćanja. 

Pregledajte nekoliko modela, zapišite koji vam se sviđaju, a koji ne. Uvijek pokušajte vizualizirati pozicije gdje će biti i pokušajte zamisliti dimenzije te rasvjete u stvarnosti. Dobra ideja je i praćenje stranice neko vrijeme kako biste osigurali najnižu cijenu pri kupovini.

Volino web trgovina je odlična destinacija za kupnju raznih rasvjetnih tijela, a širok asortiman proizvoda i mogućnost naručivanja na kućnu adresu, samo su neke od prednosti u odnosu na klasične trgovine.

U istoj kategoriji: